Slađana Erić (©MN Press)
Slađana Erić (©MN Press)

Slađana Erić kao pravi kapiten povela Spartak ka četvrtfinalu Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 10:59

Iskusna igračica bila je najefikasnija u pobedi protiv Novog Sada

Samo 61 minut bio je potreban da odbojkašice Spartaka ostvare prvu pobedu u novoj sezoni. Subotičanke su u osmini finala Kupa Srbije bile bolje od Novog Sada - 3:0 (25:16, 25:14, 25:18), a kao najzapaženija na meču izdvojila se Slađana Erić.

Iskusna igračica je tokom leta iz Uba prešla u Spartak, odmah joj je dodeljena kapitenska traka, a na prvom meču u novoj opremi pokazala je da je spremna da bude vođa ovog tima.

Izabrane vesti

Zabeležila je 12 poena, uz odličan napad 13-10 (77 odsto). Imala je i po jedan blok i as servis.

"Jedna revijalna utakmica pre početka sezone... Ovu ekipu dobro znamo još od prošle godine. Žao mi je što su ispali iz lige", rekla je za sajt OSS Slađana Erić. "Protivnik baš i nije na našem nivou, tako da su sve devojke dobile priliku da igraju. Drago mi je zbog toga. Mi se spremamo za početak sezone u Superligi. Imamo malo slobodnog vremena, ali već od ponedeljka krećemo jako... Dočekujemo u petak Crvenu zvezdu, očekujemo jednu dobru utakmicu. Na ovom meču je bila neka proba, nismo još ni sveže, šesta nedelja priprema. Polako sve dolazi na svoje. Imamo još sedam dana do prvog meča i nadam se dobrom startu".

Utiske posle meča je izneo i trener Spartaka Saša Nedeljković.

"Utakmicu smo shvatili onako kako je i trebalo. U svakom setu smo odgovorili kako treba. Vođstvo 2:0 je otvorilo prostor da i neke mlađe igračice dobiju šansu. Mislim da su sve iskoristile priliku", izjavio je Nedeljković. "Drago mi je zbog pristupa i stava, a pre svega zbog kvaliteta. Pokazale su karakter, drago mi je da možemo da sprovedemo ono što radimo teško i uporno na treninzima. Sve misli su nam usmerene na sledeći petak kad igramo sa Crvenom zvezdom. Pozivam publiku da bude uz nas i da nam pomogne da se izborimo za pobedu".

U preostalim utakmicama osmine finala će se u subotu sastati Jedinstvo - Crno Bele 011, Ub - Desetka, Železničar - Omladinac, Crvena zvezda - Radnički Blasters, Partizan - Inđija i Srem - Klek, dok je u utorak na programu duel TENT - Zlatibor.

U osmini finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a pobednici će izboriti plasman u četvrtfinale.


tagovi

Slađana ErićŽOK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara